Za nami V Forum Przestrzenie Miejskie, którego Fundacja Fenomen była współorganizatorem. Tegoroczna edycja ogólnopolskiej konferencji naukowej po raz pierwszy zawitała do Łodzi i odbyła się pod tytułem “Miejskie Transformacje: Ludzie, Gospodarka, Środowisko”. Głównym celem Forum jest stworzenie platformy do wymiany myśli i doświadczeń pomiędzy szerokim przekrojem osób zaangażowanych w działania miejskie.

Oprócz zaangażowania w organizację wydarzenia, nasi przedstawiciele podzielili się swoim doświadczeniami. Prezes Fundacji Hubert Barański opowiedział o rowerach cargo w mieście XXI wieku, a Bartłomiej Olczak członek zarządu wziął udział w debacie zamykającej Forum na temat: Co oznacza sprawiedliwy podział przestrzeni miejskiej pomiędzy różnych jej użytkowników i jak ją kształtować nie konfliktując pieszych, rowerzystów i kierowców ze sobą?

Relację wideo z wydarzenia.

źródło: fb Forum Przestrzenie Miejskie

(https://www.facebook.com/forumprzestrzeniemiejskie/photos/a.1755788134481483.1073741837.782650538461919/1755790114481285/?type=3&permPage=1)