Z okazji nowego 2015 roku na portalach społecznościowych zawiesiliśmy pocztówkę z życzeniami. Drukowane pocztówki wręczyliśmy decydentom. Pora jednak rozwinąć temat - o co w tym wszystkim chodzi?

Pocztówka dla decydentów

Życząc wszystkim w Łodzi lepszego nowego 2015 roku, zamieściliśmy na naszej stronie facebooka grafikę przygotowaną w oryginalne przez niezawodne Copenhagenize.com. Wzbudziło to wielkie zainteresowanie, ale także głosy krytyki. Pora zatem do kolejnego etapu graficznego tłumaczenia na czym polega filozofia o nowoczesnym sposobie przemieszczania się po mieście. Kiedyś bowiem uważano, że trzeba zapewnić przepustowość dla jak największej ilości samochodów... obecnie miasta projektuje się tak, aby zapewnić możliwość przemieszczania się jak największej ilości ludzi - jadących bądź idących.

Z pomocą przychodzi tu infografika przygotowana pierwotnie przez thenatureofcities.com, a narysowana od nowa i przetłumaczona przez nas na język polski.

Jak najbardziej efektywnie przemieszczać się po mieście