Fundacja Normalne Miasto, w związku z realizacją projektu "Bezpieczne miasto – inna droga" finansowanego z funduszy EOG, poszukuje osób, które mogą wykonać następujące zadania w projekcie:

1. identyfikacja wizualna projektu
    Zakres obowiązków: stworzenie logotypu projektu "Bezpieczne miasto - inna droga" przygotowanie identyfikacji wizualnej (wzór raportów, opracowań, bannerów) zgodnie z wytycznymi Funduszy EOG
  2. redakcja tekstów eksperckich
    Zakres obowiązków: redakcja materiałów eksperckich dotyczących bezpieczeństwa ruchu drogowego (max 18 opracowań po 10.000 znaków każdy, w terminie od czerwca 2014 do listopada 2015)
  3. korekta tekstów do publikacji
    Zakres obowiązków: korekta językowa oraz edytorska materiałów eksperckich dotyczących bezpieczeństwa ruchu drogowego (max 18 opracowań po 10.000 znaków każdy, w terminie od czerwca 2014 do listopada 2015)
  4. tłumaczenie na język angielski
    Zakres obowiązków: bieżące tłumaczenie materiałów na stronę www (kilkuzdaniowe podsumowania ze wszystkich notatek/ aktualności, max 3 notatki tygodniowo, w terminie od lipca 2014 do grudnia 2015)
  5. projekty graficzne przestrzeni publicznej
    Zakres obowiązków: stworzenie przestrzennych modeli zagospodarowania terenu (pasa drogi) w 3 wskazanych obszarach Łodzi, według wytycznych podanych przez zamawiającego (termin wykonania modeli sierpień-grudzień 2014)

Oferujemy: umowę cywilno-prawną lub umowę o pracę, możliwa jest także realizacja zadań przez osoby samozatrudnione

Istotna informacja: wynagrodzenie uzyskane w tym projekcie jest informacją publiczną

Zgłoszenia zawierające: imię, nazwisko, opis doświadczenia w wybranym zadaniu oraz orientacyjne oczekiwania finansowe prosimy przesyłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (w temacie wpisując "OdD" i nazwę wybranego zadania).

OPIS PROJEKTU:

Projekt zwiększy wpływ mieszkańców Łodzi na decyzje i działania mające zapewnić w mieście bezpieczeństwo ruchu drogowego i jakość przestrzeni publicznej. Przeprowadzona zostanie akcja edukacyjna dla mieszkańców Łodzi i kluczowych partnerów (radni osiedlowi i miejscy, media, spółdzielnie mieszkaniowe) w zakresie nowoczesnych i praktycznych rozwiązań w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego oraz sposobów wpływania na politykę miejską w tym obszarze.

Działania w ramach projektu będą nakierowane na zwiększanie umiejętności w zakresie działań obywatelskich przy jednoczesnym zwiększaniu wiedzy o zaletach różnych rozwiązań poprawiających bezpieczeństwo ruchu drogowego. W efekcie, w przyszłości rozwiązania te będą w większym stopniu świadomie kształtowane przez mieszkańców.

Dodatkowych informacji udziela Katarzyna Mikołajczyk: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Projekt „Bezpieczne miasto – inna droga” korzysta z dofinansowania w kwocie 285 000 zł pochodzącego z Islandii, Liechtensteinu i Norwegii w ramach funduszy EOG. Celem projektu jest zwiększenie wpływu mieszkańców Łodzi na decyzje i działania mające zapewnić w mieście bezpieczeństwo ruchu drogowego (BRD) i jakość przestrzeni publicznej.